fredag den 13. november 2015

Hyttetur med PS15D


Vi er i dag torsdag d.12 november kommet hjem fra en super hyggelig hyttetur i Rødhus, med hele klassen. :)
Vi startede dagen ud med en icebreaker til at løfte humøret lidt – så Jesper havde lavet en 'Bean – Boozled' challenge.
Rasmus, Kasper, Daniel og Mathilde skulle spise slik der enten kunne smage af noget lækkert eller af noget klamt – fx popcorn eller rådne æg :)
Det gik som forventet, klassen lå flade af grin – specielt over Kasper's gentagne opkast-reflekser – og så var vi ellers i gang.

Vi kom på stranden, lavede en masse små sjove lege og hyggede ellers for alle pengene. :)
Det var et par dage fyldt med grin og godt humør, hvor vi alle kom hinanden ved og lærte hinanden endnu bedre at kende :)



 
 
Ben's ikke-så-hemmelig opskrift for frisk salsa og majs enchiladas de carne rojos. =Majstortillas med oksekød i rød chilisauce med smeltet ost på toppen
-------------------------------------------
Frisk salsa:
1 dåse hakket tomat
3 tomater 
1/2 løg 
1 fed hvidløg presset
Koriander ca. 20 blader
Lidt citron saft ca. 1 sk. 
Lidt lime saft ca. 1 sk. 
ca. 1/4 sk. sukker
ca. 1 sk.  salt 

Skær tomat, løg, og koriander i bitte små stykker og bland det sammen med den presset hvidløg og de andre ingredienser.  

Hvis det skal stærkes kan man hakke ca. 10 små stk jalapeño peber fra en dåse  med en lille habanero peber samt med lidt jalapeño saft fra dåsen. Der kan også tilsættes ca. 1/2 sk. stærk chili pulver til efter smag. 
 
 

1/2 = halv 1/4 = kvart 
-------------------------------------------
 Majs Enchiladas de carne rojos. =Majstortillas med oksekød i rød chilisauce 
-------------------------------------------
Rød chilisauce:

2 sp sk majsolie 
2 sp sk mel
2 sp sk chili pulver 
6 dl vand
1 dåse tomatpasta koncentreret
3/4 sk salt
1/2 sk spidskommen
1/2 sk hvidløgspulver
1/2 sk cayenne peber

1. Bland Majsolien, mel, og chilipulver sammen i en gryde på medium varm. Pisk ingredienser sammen indtil de begynder at bobble. Pisk og kog i et minut efter det er begyndt at bobble.   

2. Pisk i vandet, koncentreret tomatpasta, spidskommen, hvidløgspulver, cayenne peber, og rør indtil det bliver tykt. 

3. Salt efter smag. Ca. 3/4 sk salt. 
-------------------------------------------
Mexikansk krydderi oksekød: ca 500 gram

Olivenolie til stegning
3 fed hvidløg 
1 løg
1/2 sk salt
1/2 sk spidskommen
1/2 sk hvidløgspulver
1/2 sk cayenne peber
1/2 sk timian
1/2 sk chilipulver 
 
1. I panden til oksekød steges hvidløg i ca. 2 sp sk olivenolie i ca 2 min ellers lige indtil de bliver lidt brune. 

2. Tilsæt løg og oksekød og hurtigt begynd at røre rundt i det for at hvidløget ikke sætter sig fast og brander på bunden. 

3. Tilsæt krydderier og brun oksekødet. 

4. Salt efter smag. 
-------------------------------------------  
Enchiladas 

Bruger ca. 10 små majs tortilas
1 pose cheddar ost 
1 pose mozzarella ost
1 små dåse sort oliven

1. Hæld ca. 4 sp sk rød sauce i bunden af en bradepande 

2. Tá en tortilla og tilsæt ca 2 sp sk stegt Mexikansk oksekød og 2 sp sk rød sauce på den. Rul det sammen og læg det i bradepanden. Gør det samme med alle tortillas.  

3. Hæld resten af saucen på toppen og bag det i ca. 15 min. på 180•C 

4. Put osten og sort oliven på toppen og bag det igen i ca. 5 min på 180•C eller lige indtil osten begynder at smelte. 

5. Nyd det med creme fraiche og salat!
-------------------------------------------
 
 

1 kommentar:

  1. Ej hvor fedt i har lagt opskrfter ind her!
    Og tak for en god tur :-). Vi glæder os til at se om vi kan
    gøre Ben kunsten efter :D.

    Smil fra gruppe 10 :P.

    SvarSlet