mandag den 19. oktober 2015

Andet modul som pædagogstuderende den 5. oktober

Opstarten af andet modul for os pædagogstuderende forekom den 05.10.15, vi startede undervisningen sammen med C-klassen, her blev vi introduceret til det nye modul. Personligt fik jeg en ret så dårlig start på dagen, idet jeg ikke havde fået stillet min alarm og derfor ikke kunne nå at komme til tiden. :/ 10 minutter for sent ankom jeg til undervisningen, jeg fik heldigvis hurtigt en briefing af Jeanette, om hvad der var blevet snakket om, de 10 minutter jeg missede,- så det gik alt sammen, trods dårlig samvittighed over ikke at møde til tiden!

Undervisningen tog de første par timer udgangspunkt i modulbeskrivelsen,- der var fokus på vi blandt andet skal lave en blog,- på bloggen skal vi blogge opslag omkring professionel kommunikation som er dette moduls hovedemne. Grunden til vi skal lave en blog på modulet er, at vi som pædagoger skal lære, at være nytænkende i forhold til digitale medier, der er blevet en del af vores hverdag/ fortsat bliver en del af tilværelsen for os som pædagoger. Vi skal ikke være forskrækket over brugen af medier i pædagogiske sammenhæng (mediepaniske), vi skal benytte disse medier til at skabe læringsprocesser blandt børnene (digital dannet tilgang). F.eks. kan man bruge en IPad til mange ting,- den behøves nødvendigvis ikke at skulle bruges som tidsfordriv, den kan fint bruges i læringsprocesser.

Bloggen er for os en læringsproces i digitale medier, da vi skal lære at navigere på en sådan side, et andet element på modulet er, at vi skal lave en film hvilket ligeledes er en læringsproces i brugen af digitale medier for os som pædagogstuderende,- vi skal lære at benytte digitale medier i den professionelle kommunikation.  

I forbindelse med brugen af digitale medier i den professionelle kommunikation kan der opstå nogle udfordringer i forhold til denne form for kommunikations redskab,- der kan opstå misforståelser i form af ordlyd, ironi, brugen af smileyer, vi skriver forskelligt blandt forskellige aldersgrupper, manglende kropssprog osv. alt dette skal vi som pædagoger gå ind og arbejde med i de læringsprocesser vi laver med børnene i anvendelsen af digitale medier.

Pædagogens rolle i forhold til medier/mediekultur er at guide/lære børnene at forholde sig til denne udvikling på en fornuftig måde. Det er vigtigt, at man som pædagog er åben over for de medier der er kommet frem, da de er kommet for at blive/ blive videre udviklet. Børn skal lære den digitale verden at kende både i form af leg og læring,- det er vigtigt, at børn lære at begå sig med de digitale medier, idet det det fremtidsmæssigt bliver er del af deres hverdag,- de skal lære at anvende netbank, e-boks osv. Desuden er det i dag blevet vigtigt, at være en del af et fællesforum som f.eks. Facebook,- børnene skal i denne forbindelse klædes på til at kunne begå sig på denne form for sociale digitale medier hvor tonen har tendens til at være hård og egoistisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar